Verslag en film WOC-toernooi jongens D paaszondag

De jongens C- en D speelden op zondag 1e paasdag 5 april 2015 in Zaandam.
De wedstrijden van de jongens D zijn voor analyse geheel op film vastgelegd.
Hieronder de doelpunten van WOC Zuid tegen WOC RW Alphen.

“JD spelen fantastisch toernooi” (door Egbert de Groot)

Jongens D hebben op paaszondag deelgenomen aan het 3de WOC toernooi in Zaandam. Ondanks dat zij laatste in de poule staan heeft WOC Zuid JD  laten zien dat er grote stappen zijn gemaakt.
Deze groep heeft tijdens de trainingen al laten zien dat zij tactisch en technisch veel geleerd hebben, en Zaandam was de plaats om dit tijdens wedstrijden te laten zien.

De eerste wedstrijd tegen WOC Alphen werd goed begonnen en er werd direct een voorsprong genomen. WOC Zuid had het betere spel maar wist dit uiteindelijk niet in doelpunten om te zetten. Zuid had de pech dat hun mooie acties net de paal en lat raakten terwijl Alphen de kansen die ze kregen wel verzilverden. De tactische time out 15 seconden voor het einde van de wedstrijd werd professioneel benut en kon de 6-7 achterstand omgebogen worden naar een verdiend 7-7 gelijkspel.
Man of de match Manuel van Oorschodt kreeg de opdracht de sterspeler van Alphen die al 4 doelpunten op zijn naam had, volledig uit te schakelen, vast te leggen en geen enkele ruimte te geven. De laatste twee partjes heeft deze dan ook geen enkele goal meer gemaakt.

De 2de wedstrijd moest er strijd geleverd worden tegen de koploper van de D jeugd WOC Noord Holland. Bij het eerste treffen in Dordrecht werd WOC Zuid  de oren gewassen met een 24 -4 nederlaag en de enige opdracht die coach Perry Cornelisz  had meegegeven, laten zien dat jullie echt kunnen waterpoloën.
WOC Zuid speelde een fantastische wedstrijd. Noord Holland moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd naar zich toe te halen. Periode standen  2-3 / 0-4 / 2-1 / 1-2            Eindstand 5 -10  Op het 2de partje na kon ok WOC Noord Holland geen stempel op de wedstrijd drukken door het goede spel van WOC Zuid. De coach van Noord Holland complementeerde de ploeg van Zuid, en noemde Zuid een waardige tegenstander, waar degelijk rekening mee moest worden gehouden.
Mannen of de match  Jullian Cornelisz en Ivar Koevoet, beide onvermoeibaar, onstuitbaar, aanvallend levensgevaarlijk en verdedigend rotsen in de branding.

Jongens D, alle complimenten, doorgaan met deze lijn.

Voor foto’s en verslagen van wedstrijden van jongens C en meisjes C- en D klik hier.

Comments are closed.