Meisjes B WOC Zuid verslaan Talent Centraal

De meisjes B van WOC Zuid hebben een fantastische prestatie neergezet door de MB van Talent Centraal in hun eigen bad te verslaan.

In een zinderende wedstrijd die tot de laatste minuut gelijk op ging wist het collectief van Zuid uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

De voorbereiding naar deze wedstrijd verliep wat stroef doordat er op het laatste moment enkele dames verhinderd waren. Gelukkig waren Ester, Bo en Bente , de drie kanjers van MC, bereid om na hun eigen wedstrijd MB te helpen.

Ondanks de voorbereiding met strubbelingen begonnen de dames super geconcentreerd en gemotiveerd aan de wedstrijd. Het eerste part was WOC Zuid de ploeg met de beste kansen. Het leek dat Talent Centraal dit part met 2-1 voorsprong zou afsluiten, was het niet dat Bo Verhoeven in de laatste seconde de bal achter de keeper wist te schieten. Het was 2-2.

Het tweede part gaf hetzelfde beeld waar beide ploegen elkaar geen vinger breed toegaven. Het zag er weer naar uit dat Talent Centraal dit part wel met een voorsprong van 6-5 zou afsluiten, maar daar stak Ester Scheij een stokje voor. In de laatste seconden, met een formidabel schot over een afstand van 18 meter, joeg ze de bal in de kruising.

Het derde part was het WOC Talent Centraal die alles op alles zette om het tij te keren. Maar ondanks hun verwoede pogingen hield het team van Zuid stand. Het part werd uiteindelijk met 7-6 afgesloten, in het voordeel van Talent Centraal.

In het vierde part knakte Talent Centraal. De spelers moesten hun meerdere erkennen in de het team van WOC Zuid. Talent Centraal liep telkens stuk op de uitstekende verdediging. De kansen die Zuid creëerde werden professioneel afgemaakt.  De coach van Talent Centraal gaf de expliciete opdracht de niet te stuiten Anneke de Hing helemaal uit te schakelen en dat ze zeker niet meer mocht schieten. Alleen had zij dat niet tegen Anneke gezegd en die maakte alsnog een fantastisch doelpunt met een kanonskogel van 8 meter afstand.

In de laatste minuut werd het nog spannend en kreeg Talent Centraal een man meer. Maar ook deze situatie werd kundig opgevangen. Met nog 23 seconden te spelen kreeg onze keeper Xandra de Blaauw de bal. Nadat zij door drie meiden van Talent Centraal werd aangevallen speelde ze de bal naar de rots in de branding Rosa Brekelmans. Rosa speelde de laatste seconden koelbloedig op balbezit uit. Eindstand was 10-11 voor WOC Zuid.

Na de wedstrijd barstte het feest los en werd deze verdiende overwinning als een kampioenschap gevierd.

Wederom is gebleken dat een hecht team, dat alles voor elkaar overheeft en een ieder zijn even belangrijke deel met 100% inzet en overgave uitvoert, de sleutel is voor succes is. Deze groep heeft dat tegen Talent Centraal laten zien.

Zonder de andere meiden te kort te doen verdient Xandra Blaauw een extra vermelding. Zij moest noodgedwongen als speelster het doel verdedigen en wist dit op voortreffelijke wijze te klaren.

Xandra, Rosa, Anneke, Laura, Nikki, Nadien, Gzing, Susane, Mandy, Lisanne en de drie kanjers Bo, Bente en Ester: klasse!

De technische staf,

Geert-Jan, Miranda en Egbert

Comments are closed.