Rick Vermeulen (JB) met jong-oranje naar Georgië

Rick Vermeulen (geboren 1996) is door jeugdbondscoach Laszlo Boras geselecteerd om met jong-oranje mee te gaan naar het kwalificatietoernooi in Georgië.

Rick is speler bij de jongens onder 17 van WOC-Zuid en bij PSV.
Rick speelt vier wedstrijden in Tbilisi, met als doel om bij de eerste 2 van de poule te eindigen, waarmee Nederland zich plaatst voor het Europees Kampioenschap onder de 17 in Malta van 8 tot 15 september 2013.

WOC-Zuid wenst Rick veel succes met zijn wedstrijden
Donderdag 9 mei: 17.30 uur Duitsland – Nederland
Vrijdag 10 mei: 10.30 uur Nederland – Slowakije
Vrijdag 10 mei: 18.30 uur Nederland – Moldavië
Zondag 12 mei: Georgië – Nederland

De berichtgevingen van Rick vanuit Georgië:

Maandag 6 mei 2013:

Vertrek Jong-Oranje vanaf Schiphol.
Rick staat 5e van rechts

We zijn maandag om een uur of 6 lokale tijd aangekomen in het Georgische Tibilisi (tiebliesie). Het was in het begin wel eventjes schrikken, echt typsch wat men zich inbeeldt bij een voormalig sovjet-land. Het eerste dat/wat we bijvoorbeeld zagen in de stad waren half afgebouwde, half ingestorte gebouwen. Iedereen vreesde voor een aft(h)ans post-war hostel waarin wij de komende dagen moesten verkeren. Maar gelukkig kwamen we in een zeer mooi hotel terecht. Mooie grote kamers, en ik heb een 2-persoons bed.

Dinsdag 7 mei 2013:
Dinsdag-avond hebben we voor het eerst het bad gezien, en ook meteen een uurtje getraind. En weer vroeg naar bed gegaan (22:30).

Woensdag 8 mei 2013:
Vanochtend weer vroeg op, paar uurtjes gekaart en gerust om vervolgens weer om half 5 te trainen, tegelijkertijd met de duitsers, die er vrij weinig van bakten. En weer avondeten, en daarna focussen op die zeer belangrijke wedstrijd. Morgen is de eerste van 4 zeer belangrijke dagen. We hebben om 17:00 uur onze eerste wedstrijd tegen het altijd sterke Duitsland. Dit wordt mijn eerste interland. We moeten 1e of 2e worden in de poule en dan kwalificeren we ons voor het ek op Malta!

Donderdag 9 mei 2013:
Dit is dus de eerste grote dag, matchday! De eerste wedstrijd tegen Duitsland. Iedereen was in volle focus en ook redelijk gespannen omdat er toch wel iets groots op het spel staat. Zelf was ik in ieder geval erg zenuwachtig. Dus wederom vroeg op en ’s ochtends nog even een uurtje trainen. Daarna terug naar het hotel en rusten voor de wedstrijd. Inzwaaien. Inzwemmen. Line-up. Volkslied. En de wedstrijd is begonnen, het eerste partje konden we aardig mee; toch 2-0 voor de duitsers. Maar uiteindelijk bleken ze toch te sterk. 11-4. Balen dus. Maar goed, het verlies verwerken en uitkijken naar morgen. Nederland-Slowakije.

Vrijdag 10 mei 2013:
De eerste wedstrijd van de dag, 10 uur dus erg vroeg op 6:45. Even ontbijten en om 7:59 vertrok onze bus naar het zwembad. Wederom line-up en het volkslied en knallen! We begonnen er goed 2-0 voor maar we konden het niet volhouden en het eerste part eindigde in 2-2. Het laatste partje gingen we met 2 doelpunten voorsprong in. Dit bleek echter niet genoeg want we hebben die wedstrijd 6-6 gespeeld. Verdomd zuur..
De belangrijke verbeterpunten meenemen naar de kleedkamer en de uitslag, die voelde als verlies verwerken. Nu op de kamer even uitrusten en dan de all-or-nothing wedstrijd tegen Moldavië
Nederland-Moldavië:
Winnen we deze wedstrijd, zijn we nog steeds in de race. Wij waren een stuk beter dan de moldaven. Jammer genoeg lieten we ze te lang bij ons in het spoor waardoor het op het einde nog zeer spannend werd. 6-5 voor en de laatste aanval was voor hun. Gelukkig trokken wij aan het langste eind en wonnen we de wedstrijd verdiend. En ook nog eens mijn eerste internationale doelpuntje gemaakt.
Blij omdat we gewonnen hebben maar ook weer niet omdat we wederom onder ons kunnen hebben gepresteerd, willen we nog naar Malta, dan moet het echt een stuk beter. De Georgen moeten verslagen worden! Vrijdagavond helemaal kapot ons nest in, na een lange dag met twee wedstrijden.

Zaterdag 11 mei 2013:
Vrije dag. Maar we moeten ons ritme behouden (?) Dus weer vroeg op, en om elf uur naar het zwembad om te trainen. Veel vrije tijd deze dag, en nog eventjes de stad in geweest om een ijsje te eten. ’s Avonds een wedstrijd kijken, Georgië-Duitsland. De uitslag van deze wedstrijd bepaalt of wij nog kans maken. Wint georgië dan is het voorbij. Gelukkig gebeurde dit niet maar speelde ze gelijk. We zijn nog in de race.
Deze uitslag geeft een interessante situatie, vier teams die nog een kans hebben om zich te plaatsen. Duitsland 7 punten Georgië 7 punten Slowakije 4 punten Nederland 4 punten. En morgen speelt duitsland tegen slowakije en wij tegen Georgië “D-day”. Deze allesbeslissende wedstrijd tegen Georgië moet gewonnen worden en daar zullen wij voor vechten tot het bittere eind! 3.. 2.. 1.. HOLLAND!

Zondag 12 mei 2013:
Zondag redelijk rustig wakker geworden, een stuk minder zenuwachtig dan de eerste wedstrijd maar nog steeds een beetje natuurlijk. Vandaag moet het dus gebeuren, er moet van Georgië gewonnen worden.
Eenmaal in het zwembad begint de voorbereiding, buiten lekker fris inzwaaien. Tegelijkertijd is de wedstrijd Slowakije – Duitsland bezig, ook niet geheel onbelangrijk. Ze speelden gelijk dus we maken nog een kans. Wederom alle officiële handelingen en de wedstrijd kan beginnen. We begonnen redelijk sterk en kwamen snel tot scoren, maar de verdediging liet op bepaalde punten te wensen over. Wij waren veel sneller en hadden bijna elke aanval een kansrijke counter. Uiteindelijk bleek die niet kansrijk genoeg want we hebben de wedstrijd verloren. Van mij 2 ballen op de paal, van iemand anders een gemiste vijf meter en nog meer pech. Maar je doet er niks aan. Het hele team in mineur de bus in en de koffers inpakken. Onverwachts eindigde de avond nog heel leuk, want we hebben de hele nacht doorgebracht met de Slowaken, toffe gasten. Maar om 3 uur ‘s nachts moesten we toch echt het hotel verlaten om op de debiele tijd van 5 uur het vliegtuig te pakken naar Schiphol.

Al met al was het een supertoffe ervaring, veel geleerd, veel meegemaakt! Ook al bracht de trip niet het gewenste resultaat het was toch zeer de moeite waard!

Comments are closed.