Toernooi jongens B in Darmstadt

In het pinksterweekend (24 en 25 mei) zijn de jongens B (<17) van WOC Zuid naar een toernooi in Darmstadt geweest.
Het doel van dit toernooi was om het jaar gezellig met elkaar af te sluiten en de opgedane ervaring te meten met buitenlandse herenteams.
Nadat een deel van de selectie reeds op vrijdag de tenten had opgeslagen, arriveerde de rest van het team op zaterdag om de eerste wedstrijd tegen het Duitse TJK Sarstedt te spelen.
Met een goede pressing werd deze wedstrijd in het buitenbad ruim gewonnen.

Na de middag was het tweede team van de gastheer VW Darmstadt de volgende tegenstander.
Deze waren een maatje groter en met de nodige moeite won de inzet en talent van WOC Zuid het van de fysiek sterkere spelers.
Bij de derde wedstrijd van de dag werd pijnlijk duidelijk dat de tegenstander onderschat werd en te langzaam geschakeld werd tussen tactische afspraken resulterend in de eerste verliespunten.

Naar goed Duits gebruik was er die avond een grote BBQ en feestavond waarna we het geluk hadden de volgende ochtend de eerste wedstrijd te mogen spelen tegen het eerste team van Wenen.
Het goede was dat iedereen op tijd aanwezig was maar niet iedereen al wakker was toen de wedstrijd begon.
Met de nodige veerkracht en kunnen schakelen in verschillende verdedigingstactieken sloeg het verloop van de wedstrijd tijdig om naar een nipte overwinning.

In de kruisfinales bleek eersteklasser Brandenburg een maatje te groot in met name de tegenaanval.
In de laatste wedstrijd werd uiteindelijk verloren van het eerste team van Darmstadt dat de nodige moeite had met de actieve speelstijl van de jongens van WOC Zuid.
Een prima 5e plek in het eindklassement van het toernooi voor WOC Zuid.

De frisse speelstijl van de groep bleef ook de organisatie niet onopgemerkt en naast de uitnodiging om volgend jaar weer terug te komen werd ook de vraag gesteld om met de meisjes B (<17) van WOC Zuid te komen.
Kortom een mooi weekend om samen het WOC jaar af te sluiten en te zien dat samen trainen met een groep die inzet, commitment en talent ook prima kunnen combineren met gezelligheid en het komende jaar een verrijking zullen zijn voor het waterpolo in Zuid Nederland.

Rob Dorgelo

Comments are closed.