Verdiende overwinning JB op bezoek bij TCON

Na een behoorlijk lange autorit, die met passerende plaatsnamen als Achter-Drempt en Voor-Drempt volop mogelijkheden bood om de topografische kennis weer wat op te halen, arriveerde iedereen ruim op tijd in Borculo voor het duel tegen WOC Oost/TCON. Nu was ‘iedereen’ voor deze gelegenheid eigenlijk een wat ruim begrip want nadat de trainers/coaches Robin en Stef al besloten hadden om maar 11 man voor dit duel mee te nemen, meldden zich op het laatste moment nog 2 jongens ziek. Onder de resterende 9 was er met Sebastiaan gelukkig nog wel één keeper over en deze zag beurtelings Bram, Tim, Guus, Levy, Mark, Nick, Tom en Thomas voor zijn neus in het water verschijnen om de eer van WOC Zuid mee te verdedigen.

De eerste periode werd bijzonder voortvarend gestart, voordat de thuiskeeper goed en wel besefte dat de wedstrijd begonnen was had hij al twee treffers boven en om de oren gekregen. Zuid zwom ook nog uit naar 0-3 maar verzuimde door wat slordigheidjes echt door te duwen. Oost kwam langzaam maar zeker dichterbij en uiteindelijk in de eerste periode ook nog langszij (3-3).

Zuid liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en knoopte in de tweede periode weer aan bij het spelpeil van de eerste wedstrijdminuten. Achterin werd als team keihard gewerkt om de vijandelijke midvoor onbereikbaar te houden en Sebastiaan had vervolgens in de goal goed het oog in de afstandsschoten waarvan de thuisploeg zich noodgedwongen moest bedienen. Zuid sprong nu zorgvuldiger om met de uitbraak- en schotkansen en nam via enkele fraaie aanvalscombinaties een ‘geruststellende’ 3-7 voorsprong.

In de derde en vierde periode leek het alsof er een beetje ‘met de handrem erop’ gespeeld werd, géén onverstandige keuze kijkend naar de verhouding van de wisselmogelijkheden (5 tegen 2). De voorsprong kwam door het goede verdedigend werk geen moment in gevaar en door dat teamwerk werd ook de foutenlast beperkt en goed verdeeld gehouden. Pas vlak voor tijd viel de eerste en enige ‘3e P’, maar dat was slechts van administratief belang. Het slotsignaal kwam bij een 7-11 stand waardoor JB de 2e overwinning kon bijschrijven en de terugtocht vanuit de donkere Achterhoek naar het helder verlichte zuiden met een positief gevoel ondernomen kon worden. Iedereen had de nodige speelminuten in de benen en de coaches (en de meegereisde ouders/familieleden) hebben hun spelers weer eens in andere omstandigheden en samenstelling meegemaakt. Een pluim voor alle 9+2=11 is zeker op z’n plek !

De competitie zal nu vervolgd worden met een wedstrijd tegen de nummer 3 uit de andere poule, waarschijnlijk Gelre.

Geef een reactie