Verslag, film en foto’s jongens D toernooi Zeist

De jongens D van WOC Zuid speelden op zaterdag 19 december 2015 2 wedstrijden in het KNZB-bad in Zeist tegen resp. WOC Noord en WOC West.
De wedstrijden van de jongens D zijn voor analyse geheel op film vastgelegd.
Hieronder de wedstrijd van WOC Zuid tegen WOC Noord.

Wedstrijdverslagen van hoofdtrainer Egbert de Groot:
Zaterdag 19 december heeft Jongens D jaargang 2004-2003 deelgenomen aan selectie wedstrijden voor jong oranje.
Er werd niets aan het toeval overgelaten en de staf bestaande uit beide trainers, werd uitgebreid met een analist, Patrick van Oorschodt en teammanager Ferry van Veghelen.
Deze wedstrijden hebben als doel de beste jeugdspelers van Nederland onder de ogen van de jeugdbondscoaches te brengen. Een eerste scout moment. De insteek van deze wedstrijden is naast het functioneren in teamverband, het individuele presteren van de afzonderlijke sporter.
De eerste wedstijd was regio Noord de tegenstander, en geen match voor Zuid. Onze sporters kregen veel ruimte en konden daarom ook naar hartenlust laten zien hoe zij deze ruimtes benutten, wat diverse fraaie acties tot gevolg had. Ook de 2 benjamins van de ploeg Thijme van Veghelen en Sem Verhagen (2005) kregen veel speelminuten en beide lieten zien dat ondanks dat zij een jaargang jonger waren ( 2005 ) als volwaardige teamgenoten presteerden. Sem Verhagen wist een 5 meter koelbloedig te verzilveren.
De 2de wedstrijd was tegen JD Regio West, een combinatie van WOC Alphen en WOC Hollandse Delta, met de RTC`s Alphen, Leiden en Dordrecht. Dit was een top team, wat niet wegnam dat onze jongen de eerste helft van de wedstrijd een volwaardige tegenstander waren en dit ook lieten zien. Regio West dacht Zuid even weg te spelen maar kwamen van de koude kermis thuis. Nu konden we laten zien dat zij ook onder immense druk goed kunnen blijven waterpoloën, en pas in het 2de gedeelte van de wedstrijd kon regio West een grotere stempel op de wedstrijd drukken.
Een hele leerzame polodag waar de beste jeugd van Nederland tegen elkaar mocht sparren, en uiteindelijk 3 sporters van WOC Zuid door de bondscoaches van jonge Oranjes werden geselecteerd, Manuel van Oorschodt, Loran van de Broek en Ilja van Rossum. Van harte gefeliciteerd.

Ook nog enkele foto’s van de jongens D (met dank aan Ferry van Veghelen)

Comments are closed.