Verslag jongens D WOC eindtoernooi

De D jeugd WOC Zuid speelt een fantastisch eindtoernooi.
Deze jeugdige groep ( jongens onder 13 ) heeft zich dit seizoen het meest ontwikkeld.
De complimenten die deze ploeg kreeg van meerder WOC`s voor het getoonde spel in Zaandam is een leuke bijkomstigheid, maar nu moest het in eigen huis waargemaakt worden.
De eerste wedstrijd van WOC JD moest tegen Gelre aangetreden worden.
De eerste 3 minuten van de wedstrijd was Zuid overtuigend de baas over het spel maar verzaakte te scoren. Gelre wist de kansen die ze kregen wel te verzilveren. Het 2de en 3de partje werd hard gewerkt maar de basisopdrachten werden niet goed uitgevoerd, en mede daardoor kon Gelre langzaam maar zeker uitlopen . Het laatste partje namen de jongens van WOC Zuid het heft weer in handen en liep Gelre keer op keer achter de feiten aan. Helaas was er niet genoeg tijd om de achterstand opgelopen in het 2de en 3de partje in te lopen maar het partje werd met 6-2 in het voordeel van Zuid afgesloten. Dat zegt genoeg over onze jongens.

De 2de wedstrijd moest Zuid het opnemen tegen Alphen en na 2 keer al met 1 doelpunt verschil verloren te hebben, waren de jongens van Zuid klaar om het tij te keren.
Alphen is er de hele wedstrijd niet aan te pas gekomen, en de strakke voortreffelijke organisatie van Zuid, liet geen enkele ruimte voor Alphen om hun eigen spel te spelen.
De topper van Alphen kreeg wederom Manuel van Oorschodt op zijn nek en heeft geen stempel op de wedstrijd kunnen drukken. Het collectief van Zuid kon deze wedstrijd met een verdiende 8-4 overwinning afsluiten en zich gaan voorbereiden voor de wedstrijd van zondag om 3de / 4de plaats.

Tegenstander Oost die 2de in de reguliere competitie was geworden had Zuid in Dordrecht met dubbele cijfers de oren had gewassen. De ervaringen van de voorgaande wedstrijden gaf de groep een enorm vertrouwen in eigen kunnen en Zuid nam brutaal en verdiend de eerste 2 partjes de leiding. Oost kon geen vat op de wedstrijd krijgen. Pas het 3de partje kon Oost voor het eerst de leiding nemen en met 1 doelpunt in het voordeel van Oost werd het 4de partje ingegaan. Het vierde partje gaf hetzelfde beeld, Zuid speelde voortreffelijk, maar ook de jongens van Oost lieten zien dat ze ook konden waterpoloen.
Bij de stand van 9-7 in het voordeel van Oost, met nog 2 miuten te spelen, kreeg Zuid een U20 mee. Helaas wisten onze jongens deze niet te verzilveren, wat de druk op Oost enorm had verhoogd en de wedstrijd weer alle kanten op had kunnen kantelen.
Moe gestreden kon Zuid geen vuist meer maken en won Oost uiteindelijk met 11 -7.
WOC Zuid jongens D hebben een fantastisch toernooi gespeeld en als lelijk eendje op de 6de plaats, en na eerst de nr 4 overtuigend te hebben verslagen, en een volwaardige tegenstander te zijn geweest tegen de nrs 2 en 3 behoord dit team bij de top 4 van Nederland.
Jongens, we zijn enorm trots op jullie.

Egbert, Perry, Tim.

JD WOC Zuid 20150503

Comments are closed.