Verslag meisjes D Final 6

Zaterdag 2 mei

Vandaag beginnen we aan ons laatste WOC toernooi van dit seizoen, het doel is om te zorgen dat we morgen weer mogen spelen. Er moet vandaag dus minimaal één wedstrijd gewonnen worden, dit is een haalbare doelstelling.

Onze eerste wedstrijd is tegen WOC Regio West. In de competitie hebben we hier al tweemaal van verloren en ook deze keer zijn ze een maatje te groot. De verdedigende taken worden goed uitgevoerd zo leggen we vaak een goede pressing neer. Aanvallend komen we er deze wedstrijd echter niet goed uit. In de omschakeling is West uiterst effectief, door de contra’s winnen ze uiteindelijk met 12-2.

Omdat er vandaag veel tijd tussen de twee wedstrijden zit gaan we gezamenlijk lunchen. Twee moeders, Lilian en Annebert, hebben de organisatie hiervan op zich genomen. Nogmaals dank hiervoor! Na deze heerlijke lunch gaan we een stukje wandelen, lekker de frisse buitenlucht in.

De volgende wedstrijd is tegen WOC Oost. In de competitie hebben we hier eenmaal van verloren en eenmaal gewonnen. Het kan vandaag dus alle kanten op, de winnaar gaat door en mag morgen nog een wedstrijd spelen. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden.
Eenmaal begonnen zien Annelot en ik dat we beter spelen dan de eerste wedstrijd. Helaas gaan we nog niet goed om met onze kansen, we spelen beter maar zetten dat niet om in doelpunten. Oost maakt echter goed gebruik van de geboden kansen, zo eindigt het eerste partje in een 1-3 achterstand. We geven de meisjes mee verdedigend de goede pressing vol te houden en benadrukken dat wij beter zijn. De doelpunten komen wel als we zo doorspelen. Dit pakken ze goed op, het afronden gaat steeds beter en we komen voor. Halverwege is de stand 4-3. De derde periode gaat weer gelijk op en eindigt in een 6-5 voorsprong. Gaat het ons lukken deze wedstrijd te winnen? De spanning stijgt en de coaches genieten van het goede spel! De verdediging ligt potdicht!! Begin vierde periode slaan we een gat van twee doelpunten. Oost toont veerkracht en komt terug tot 7-7 en komt zelfs op een 7-8 voorsprong. We gaan deze wedstrijd die we zo goed spelen toch niet verliezen… Gelukkig daar is de 8-8 met nog minder dan een minuut te spelen. Onze volgende aanval krijgen we een manmeer(eigenlijk meisjemeer maar dit klinkt zo raar). Deze wordt goed uitgespeeld, er wordt geschoten, op de lat! De afvallende bal wordt goed tegengehouden door de keepster van Oost. We hadden alsnog bijna gewonnen, wat een spannend einde. De secondes tikken weg en het eindigt helaas in een gelijkspel. Er is nog enige discussie of er 5-meters genomen moeten worden, maar Oost heeft een beter doelsaldo en is daarom door naar de wedstrijd om plek 3 /4. Gefeliciteerd!

Ondanks dat we de doelstelling niet gehaald hebben kunnen we alleen maar meer dan tevreden zijn. Zo’n leuke, spannende en goede pot spelen als laatste WOC wedstrijd dit seizoen daar kunnen de meiden en trainers alleen maar trots op zijn!

Bedankt voor de leuke dag,
Annelot en Bram

20150502 meisjes D

Comments are closed.