WOC Noord Holland – WOC Zuid meisjes D 13-3

Op zondag 2 december was het eindelijk zover. De meisjes D van WOC Zuid mochten eindelijk aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De tegenstander was WOC Noord Holland, die traditioneel een erg sterke ploeg zijn.

In de eerste minuten ging het nog aardig gelijk op. Noord Holland ging slordig met de kansen om en raakte een paar keer de lat en de paal. WOC Zuid had zelfs de kans om met 1-0 voor te komen. Het schot op doel werd echter door de Noord Hollandse keeper knap gepareerd.

Daarna ging de tegenstander van Zuid beter met de kansen om. Na de eerste periode stond het 3-0 in het voordeel van Noord Holland.

De tweede periode bracht weinig verandering. WOC Zuid was niet opgewassen tegen de strakke pressing die de Noord Hollandse dames in het water legden. Na de tweede periode stond een teleurstellende 6-0 op het scorebord.

In de derde periode kreeg WOC Zuid een opleving. Het leek alsof er een druk was weggevallen. Daya Darman en Anouk Verhoeven wisten namens Zuid te scoren. Keepster Geesje van Osch wist het ene na het andere schot van de tegenstander te stoppen. De derde periode werd zelfs door WOC Zuid gewonnen met 2-1, zodat de stand na 3 periodes 7-2 was.

Helaas kon de opleving van Zuid in de vierde periode niet voortgezet worden. Namens WOC Zuid wist Amber Rietveld nog wel te scoren, maar na vier periodes stond met 13-3 een overtuigende overwinning voor WOC Noord Holland op het scorebord.

Na de wedstrijd had coach Maaike Walters voor 2 speelsters nog een verassing in petto. Jeugdbondscoach Arjan Vos, die de wedstrijd vanaf de kant gade sloeg, had voor Anouk Verhoeven en Daya Darman een uitnodiging voor Jong Oranje op zak. Beide speelsters, die voor het Veldhovense Njord uitkomen, reisden apetrots terug naar het zuiden.

De speelsters die uitkwamen voor WOC Zuid waren: Sacha Kimenai, Daya Darman, Gazizah Khalandi, Tessa Kimenai, Ilse Mulder, Roos Potter, Amber Rietveld, Renee Baetens, Yoni van Breda, Marit Rietveld, Anouk Verhoeven, Irem Baris, Geesje van Osch, Noor Wartena, Iris Teunissen.

Geef een reactie