WOC-successen tijdens Paaspolotoernooi

In het paasweekend organiseerde ZV De Vennen uit Dongen voor het 4e achtereenvolgende jaar het Paaspolotoernooi speciaal voor jeugdteams. Was vorig jaar Frank Jansen met onze E-tjes actief tijdens dit leuke toernooi, nu maakten opnieuw de E’s onder leiding van Fleur Wolf en de jongens D van Henri Schouten, Tim Schalken en Rob Dorgelo deel uit van het in totaal 25 ploegen tellend deelnemersveld.

De E’s van het WOC, eigenlijk van de Waterpoloschool Eindhoven, spelen in tegenstelling tot alle andere WOC-ploegen geen WOC-competitie. Het toernooi in Dongen is voor hen dan ook één van de weinige mogelijkheden om eens lekker samen te kunnen tonen waartoe ze in staat zijn. En dat bleek dus heel wat te zijn !
De ploeg was ingeschreven voor de D-categorie en dat betekende dat niet alleen tegen grotere tegenstanders gespeeld moest worden maar ook op een groot speelveld. Vol enthousiasme werd er echter begonnen en ook direct de eerste poulewedstrijd gewonnen. Het enthousiasme en vertrouwen groeiden met het vorderen van het toernooi. Ook de aanwezige ouders leefden steeds meer op toen ze hun kinderen ook de volgende poulewedstrijden winnend zagen afsluiten. Een finaleplaats op een D-toernooi !

In de andere poule waren de jongens D actief. De coaches hadden er voor gekozen om dit team bij de D mee te laten spelen en daarbij vooral de eerstejaars veel speelminuten te geven. Later op de dag deed hetzelfde team ook nog mee in de C-categorie, ter voorbereiding op de Final Four. In de ochtendpoule was dit team duidelijk te sterk voor de andere tegenstanders en ook de JD haalden dus de finale, met daarin de E-tjes als tegenstander.

Deze finale ging volledig gelijk op en een stunt door de E’s was dichtbij. Uiteindelijk brak het de E’s toch op dat ze maar 1 wisselspeler hadden, na 4 wedstrijdjes op een groot veld -en tussendoor de nodige tijd in het recreatiebad- kwamen ze net iets tekort. De jongens D wisten met 3-2 net hun oudere status waar te maken maar dat weerhield de E’s er niet van om hun trotse coach Fleur in het water te kieperen.

vennne bubbelbad

De D´s en E´s met coaches en prijzen in het bubbelbad.

Na de prijsuitreiking van de D-categorie konden de E’s tevreden huiswaarts keren en konden de jongens D verder aan de bak in het C-toernooi. In de eerste poule van 4 ploegen eindigden ze als tweede waardoor ze in de tweede ronde terecht kwamen in de poule waarin om de 4e t/m 6e plek werd gestreden. In die strijd waren ze de meisjes C van De Vennen en de jongens van Njord te sterk af zodat ze ook in de oudere categorie een mooie eindklassering behaalden, de 4e plek.

Foto´s van het toernooi zijn terug te vinden op www.zvdevennen.nl

Comments are closed.