WOC Zuid Nederland tekent samenwerkingsovereenkomst met Aleco Sport Visions

WOC-Zuid is het opleidingscentrum voor de drie zuidelijke provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland voor waterpolotalenten. De opstap naar het nationale topniveau.
Het WOC richt zich op de jongste talenten in de leeftijd van 10-17 jaar. Het is niet voor alle sporters haalbaar om op dit niveau te acteren. Toch wil het WOC-Zuid dat ook de sporters die net niet het niveau halen dat nodig is om bij het WOC te sporten de mogelijkheid bieden om zich door te ontwikkelen. Hiervoor is het bestuur van WOC-Zuid een samenwerking aangegaan met Aleco Sport Visions dat onder supervisie van het WOC-Zuid voor deze categorie sporters extra trainingen biedt.
WOC Zuid heeft drie regionale waterpoloscholen, die de jongste waterpoloërs op niveau brengen om deel te kunnen nemen aan de centrale trainingen van WOC-Zuid in Eindhoven. Deze waterpoloscholen zijn gericht op de F,E en D jeugd (8-12 jaar). De waterpoloschool in Roosendaal wordt nu uitgebreid tot de leeftijd van 17 jaar, omdat er een grote behoefte is aan een extra trainingen voor C en B jeugd, die zich wil doorontwikkelen. De overige waterpoloscholen zijn in Oss en in Eindhoven. WOC-Zuid hoopt op korte termijn ook in Limburg een waterpoloschool te openen.
Via de samenwerking met Aleco slaagt WOC Zuid er nu in om deze doelgroep zich verder te laten ontwikkelen. Deze opzet ondersteunt, in eerste instantie, de diverse verenigingen door het aanbieden van een extra trainingsmogelijkheid onder leiding van hoog gekwalificeerd kader. Daarnaast, zal het als vangnet dienen voor uitgeselecteerde sporters van de centrale trainingen. De deelnemers blijven op die manier in het zicht van het WOC voor potentiele deelname aan de centrale trainingen.
Aleco Sport Visions begeleidt vanuit Talentencentrum Zuidwest Nederland vele sporttalenten en topsporters bij het bereiken van hun grootste ambities. Aleco verzorgt trainingen, zorgt voor de juiste (para)medische begeleiding en regelt belangrijke zaken rondom het sporten zoals mental coaching en voedingsadvies. Zij werken hiervoor samen met scholen, verenigingen, trainers, therapeuten, sportartsen, sportdiëtisten en vele andere partners. Nu breidt Aleco haar activiteiten uit op waterpologebied.
Aleco sports vision is overigens geen onbekende voor WOC Zuid, zij verzorgen al enkele jaren samen met hoofdtrainer Anton van Oorschot de regionale trainingen van waterpoloschool West in zwembad de Stok in Roosendaal.
WOC-Zuid is blij dat Aleco sport Vision deze uitdaging op zich neemt en hoopt dat deze pilot de basis zal zijn voor een duurzame samenwerking naar de toekomst en een samenwerkingsvorm die verder in Brabant kan worden uitgerold.
Zie ook www.alecosportvisions.nl en www.woczuid.nl
Op de foto van links naar rechts Andre Klerks directeur Aleco Sports Vision, Egbert de Groot, technisch directeur WOC Zuid en Anton van Oorschot hoofdtrainer regio West
SAM_0818

Comments are closed.